✓ Maksuton konsultointi

✓ 5.0/5.0 Asiakaspalautteiden keskiarvo

✓ Sairaanhoitajien toteuttamat hoidot

Blogikirjoitus

Mustelmat huulten täytön jälkeen – miten välttää?

Life-hackkimme mustelmien ja turvotuksen välttämiseen huulten täytön jälkeen.

Huulten täyttö on suosittu kauneushoito, joka voi antaa sinulle täyteläisemmät ja muodokkaammat huulet. Vaikka huulten täyttöprosessi on yleensä turvallinen, jotkut saattavat kokea mustelmia toimenpiteen jälkeen. Onneksi on olemassa tapoja minimoida mustelmien riskiä ja nopeuttaa niiden paranemista. Tässä artikkelissa käsitellään tärkeitä vinkkejä mustelmien välttämiseksi huulten täytön jälkeen.

Miksi mustelmia syntyy huulten täytössä?

Ensinnäkin, on tärkeää muistaa, että mustelmat ovat yksilöllisiä ja riippuvat useista tekijöistä, kuten ihon herkkyydestä ja pistostekniikasta. Vaikka kaverisi olisikin saanut mustelmia huulten täytön jälkeen, se ei välttämättä tarkoita, että sinullekin tulisi mustelmia. Jokainen reagoi hoitoon eri tavalla.

Pistostekniikalla on myös merkitystä mustelmien syntymisessä. Ammattitaitoinen hoitaja käyttää oikeaa tekniikkaa ja varmistaa täyteaineen tarkan sijoittelun. Jos täyteainetta pistetään liian syvälle, se voi osua esimerkiksi valtimoon, mikä aiheuttaa ison mustelman ja huulen turvotusta. Onneksi tämä yleensä rauhoittuu parissa päivässä itsestään.

Kuinka nopeasti mustelmat parantuvat?

Mustelmat paranevat yleensä 1-2 viikon ajan. Jos kuitenkin haluat peittää mustelmat nopeammin, voit käyttää meikkiä. Suosittelemme odottamaan vähintään 24 tuntia hoidon jälkeen ennen meikin käyttöä. Punainen huulipuna on erinomainen valinta mustelmien peittämiseen, koska se taittaa hyvin värin piiloon.

Lisäksi voit kokeilla arnikkiuutetta sisältävää Arnizen-voidetta mustelmien hoitoon. Arnikki on tunnettu luonnollinen aine, jolla on tulehdusta vähentäviä ja verenkiertoa edistäviä ominaisuuksia. Levitä voidetta mustelmien alueelle muutaman kerran päivässä. Tarjoamme Arnizen-voidetta lisäpalveluna osana huulten täyttöä hintaan 35€. Kyseessä on todella kysytty tuote, minkä takia kannattaa jo ajanvarauksen yhteydessä valita tuote lisäpalveluna, jotta varmistat, että sitä on riittävästi saatavilla.

On tärkeää muistaa, että mustelmat ovat yleensä tilapäisiä eikä niistä yleensä ole haittaa terveydelle. Ne häviävät ajan myötä paranemisprosessin edetessä ja voit tehdä joitain toimenpiteitä nopeuttaaksesi niiden parantumista. Lisäksi, jos olet huolissasi mustelmista tai sinulla on huomattava turvotus tai kipu, kannattaa ottaa yhteyttä hoitavaan ammattilaiseen saadaksesi neuvoja ja ohjeita.

Miten välttää mustelmia?

Tässä vielä muutamia vinkkejä mustelmien välttämiseksi huulten täytön jälkeen:

  1. Vältä verenohennuslääkkeitä: Jos mahdollista, keskustele lääkärin kanssa ennen hoitoa ja tiedota heitä mahdollisesta verenohennuslääkkeiden käytöstä. Tietyt lääkkeet, kuten aspiriini tai ibuprofeeni, voivat lisätä verenvuoto- ja mustelmien riskiä. Lääkäri voi antaa sinulle ohjeita, onko tarpeen keskeyttää näiden lääkkeiden käyttö ennen hoitoa.
  2. Käytä kylmäpakkausta: Kylmäpakkaus voi auttaa supistamaan verisuonia ja vähentämään mustelmien syntymistä. Käytä kylmäpakkausta hellävaraisesti hoitokohdan päällä välittömästi hoidon jälkeen. Muista kuitenkin käyttää kylmäpakkausta vain rajoitetun ajan ja välttää suoraa jään tai kylmän pakkaamista suoraan iholle.
  3. Vältä fyysistä rasitusta: Vältä raskasta fyysistä rasitusta tai kovaa puristusta huuliin heti hoidon jälkeen. Tämä voi vähentää verisuonten puristumista ja siten mustelmien riskiä. Anna huultesi levätä ja vältä esimerkiksi kovaa harjausta tai puristamista.
  4. Noudata hoitavan ammattilaisen ohjeita: On tärkeää noudattaa hoitavan ammattilaisen antamia ohjeita tarkasti. He voivat antaa sinulle yksilöllisiä neuvoja mustelmien välttämiseksi ja hoitaa hoitoalueen asianmukaisesti.
  5. Käytä Arnizen-voidetta huulten täytön jälkeen.

Vaikka mustelmat huulten täytön jälkeen voivat olla turhauttavia, on tärkeää muistaa, että ne ovat yleensä tilapäisiä. Noudattamalla näitä vinkkejä ja ottamalla huomioon yksilölliset erot, voit auttaa välttämään mustelmia tai nopeuttaa niiden paranemista. Muista myös olla kärsivällinen ja antaa kehollesi aikaa toipua.

Tuotesuositus: Arnizen-voide 30ml mustelmien hoitoon, 34.90€

Arnizen-voide on tehokas hoitokeino pistoshoitojen jälkeisille mustelmille ja ihon vaurioille. Tämä 30 ml:n voide sisältää arnikan uutetta, joka auttaa vähentämään turvotusta ja kipua.

Siirry ostamaan

Kirjoittaja

Nora Selviranta (@fyllinora)

Operatiivinen johtaja, Fylli Group Oy

Tulossa Fyllille ensimmäistä kertaa? Kurkkaa alta alennuskoodi.

Alennuskoodi aktivoidaan maksun yhteydessä. Voit ilmoittaa sen joko lisätietoa-kentässä ajanvarauksen kanssa, tai mainita koodin kassalla maksun yhteydessä. Koodi on käytettävissä kaikkiin normihintaisiin hoitoihin.

EKA24 – 20€
Koodi on käytettävissä 30.06. mennessä tehtyihin varauksiin.

‍Siirry ajanvaraukseen >
NÄYTÄ KOODI

Sijainti & aukioloajat

Kaisaniemenkatu 3b 33, Helsinki

Avaa Google Mapsissa

Avoinna varausten mukaan

Siirry varaamaan

Henkilökunta

Simona Onkamo

Simona Onkamo
Sairaanhoitaja
[email protected]
040 779 4023

Nora Selviranta

Nora Selviranta
Sairaanhoitaja
[email protected]
040 416 2663

Laura Alén

Laura Alén
Sairaanhoitaja
[email protected]

Meiltä kysyttyä

Minkälaisia täyteainehoitoja teette?
Mitä täyteainehoidossa tapahtuu?
Mitä maksutapoja tarjoatte?
Minkälainen koulutus hoitajillanne on?
Mitä jos en pidä lopputuloksesta?
Missä sijaitsette ja kuinka olette auki?