✓ Maksuton konsultointi

✓ 5/5 – asiakkaatkin tykkää

✓ Vain terveydenhuollon ammatitlaisia

Blogikirjoitus

Huulten täytön väli – kuinka kauan odottaa seuraavaan kertaan?

Haluatko tietää, kuinka usein huulten täyttöä tulisi tehdä? Kerromme artikkelissa, miksi sinunkin kannattaa odottaa vähintään 3kk ennen seuraavaa kertaa.

Haluatko tietää, kuinka usein huulten täyttöä tulisi tehdä? Huulten täyttö on suosittu kauneushoitomenetelmä, jolla voi saada täyteläisemmät ja muodokkaammat huulet. Kuitenkin, täyteaineiden käyttöä koskevat suositukset vaihtelevat ammattilaisilta toisille. Tässä artikkelissa tarkastelemme yleisiä suosituksia huulten täyttöjen välisestä odotusajasta ja ylläpitotäytön tarpeesta.

Vähintään kolme kuukautta ennen seuraavaa huulten täyttöä

Fyllin ammattilaiset suosittelevat odottamaan vähintään kolme kuukautta ennen seuraavaa huulten täyttöä, vaikka osa huulten täyttöä tekevistä toimijoista kannustaa täyttämään jo aikaisemmin. Näkemyksemme johtuu siitä, että täyteaine tarvitsee aikaa asettuakseen ja huulten tulee parantua kunnolla. Odottamalla riittävän ajan, varmistetaan täyteaineen pysyvyys ja vähennetään komplikaatioiden riskiä.

Huulten täyttö voidaan tehdä uudelleen, kun edellisen täyttökerran tulos on asettunut ja huulet ovat täysin parantuneet. Tämä voi kestää useita viikkoja ensimmäisen täyttökerran jälkeen. On tärkeää antaa huulille riittävästi aikaa toipua ennen uutta täyttöä, jotta vältetään turhat riskit ja varmistetaan turvallinen hoitotulos.

Ylläpitotäyttöä suositellaan yleensä noin 1-2 vuoden välein. Tällöin tavoitteena on ylläpitää nykyistä lopputulosta eikä luoda liiallista täyteainemäärää. Ylläpitotäytössä usein riittää pienempi määrä täyteainetta, kuten 0,5 ml, kun taas normaalisti täyteainetta voidaan käyttää enintään 1,0 ml. Ylläpitotäyttö auttaa ylläpitämään haluttua huulten täyteläisyyttä ja korjaamaan mahdollisia täytteen hajoamisesta johtuvia muutoksia.

Luotettava asiantuntija ei täytä väkisin

On tärkeää muistaa, että huulten täyttö on henkilökohtainen valinta, ja jokaisen tulisi kuunnella oman ammattilaisensa neuvoja. Jotkut yksilöt saattavat tarvita huulten täyttöä harvemmin tai tiheämmin riippuen heidän tarpeistaan ja aineenvaihdunnastaan. Yleinen suositus kuitenkin on, että huulten täyttöä ei tulisi tehdä liian tiheästi, vaan mieluummin antaa huulten levätä ja parantua täyttökertojen välillä.

Joten, kun pohdit seuraavaa huulten täyttökertaa, muista ottaa huomioon ammattilaisten suositukset ja antaa aikaa huulten parantumiselle. Kiirehtiminen voi johtaa epätoivottuihin tuloksiin ja komplikaatioihin.

Huulten täyttämisessä on tärkeää myös keskustella hoitavan ammattilaisen kanssa tavoitteistasi ja toiveistasi. He osaavat arvioida, milloin seuraava täyttökerta olisi sopiva sinulle. Ammattilainen tuntee täyteaineet ja niiden kestävyyden, joten he voivat antaa sinulle parhaat suositukset täytön väliin.

Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että huulten täyttö ei ole pysyvä ratkaisu. Täyteaineet hajoavat ajan myötä ja huulet palautuvat vähitellen alkuperäiseen muotoonsa. Siksi ylläpitotäyttöjä suositellaan yleensä, jotta haluttu lopputulos säilyy pidempään. Ylläpitotäytössä täyteainemäärää voi olla pienempi, ja se auttaa ylläpitämään huulten täyteläisyyttä ja muotoa ilman suuria muutoksia.

Ei kiirettä! Jos pidät nykytilasta, ei kannata väkisin täyttää

On myös tärkeää ottaa huomioon omat odotuksesi ja tarpeesi huulten täytön suhteen. Jos olet tyytyväinen nykyiseen lopputulokseen, voit odottaa pidemmän aikaa ennen seuraavaa täyttökertaa. Keskustele ammattilaisen kanssa siitä, kuinka usein sinun tulisi käydä täyttökäsittelyssä ylläpitääksesi haluamaasi tulosta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että huulten täyttöön liittyvät suositukset vaihtelevat hieman ammattilaisten välillä. Suosittelemme vahvasti odottamaan vähintään kolme kuukautta ennen seuraavaa täyttökertaa, jotta täyteaineet asettuvat ja huulet parantuvat kunnolla. Ylläpitotäytön tarve vaihtelee yksilöittäin, mutta se tehdään yleensä 1-2 vuoden välein. Muista kuitenkin aina keskustella omasta tilanteestasi hoitavan ammattilaisen kanssa ja noudattaa heidän neuvojaan, jotta saavutat haluamasi tulokset turvallisesti ja tyytyväisyyttä tuottaen.

Kirjoittaja

Nora Selviranta (@fyllinora)

Operatiivinen johtaja, Fylli Group Oy

Tulossa Fyllille ensimmäistä kertaa? Kurkkaa alta 🔥 kesän 2024 🔥 alennuskoodi.

Alennuskoodi aktivoidaan maksun yhteydessä. Voit ilmoittaa sen joko lisätietoa-kentässä ajanvarauksen kanssa, tai mainita koodin kassalla maksun yhteydessä. Koodi on käytettävissä kaikkiin normihintaisiin hoitoihin.

HOTTIS – 20€
Koodi on käytettävissä 30.08. mennessä tehtyihin varauksiin.

‍Siirry ajanvaraukseen >
NÄYTÄ KOODI

Sijainti & aukioloajat

Kaisaniemenkatu 3b 33, Helsinki

Avaa Google Mapsissa

Avoinna varausten mukaan

Siirry varaamaan

Henkilökunta

Simona Onkamo

Simona Onkamo
Sairaanhoitaja
[email protected]
040 779 4023

Nora Selviranta

Nora Selviranta
Sairaanhoitaja
[email protected]
040 416 2663

Laura Alén

Laura Alén
Sairaanhoitaja
[email protected]

Meiltä kysyttyä

Minkälaisia täyteainehoitoja teette?
Mitä täyteainehoidossa tapahtuu?
Mitä maksutapoja tarjoatte?
Minkälainen koulutus hoitajillanne on?
Mitä jos en pidä lopputuloksesta?
Missä sijaitsette ja kuinka olette auki?